Shkeljet në tendera, rritet numri i ankesave ndaj institucioneve shtetërore

Shkeljet në tendera, rritet numri i ankesave ndaj institucioneve shtetërore

Numri i ankesave ndaj procedurave të tenderave e koncesioneve bërë nga institucionet publike është rritur ndjeshëm gjatë vitit 2016. Në raportin e përvitshëm të Komisionit të Prokurimit Publik, shkruhet se gjatë vitit 2016, janë regjistruar dhe marrë në shqyrtim nga KPP 1,393 ankesa në total, për prokurimet publike, koncesionet, lejet minerare dhe ankandet. Krahasuar me […]

E gjithë shëndetësia me koncesion: 4 shërbime të tjera i jepen privatit në fund të mandatit

E gjithë shëndetësia me koncesion: 4 shërbime të tjera i jepen privatit në fund të mandatit

Në katër vjet qeverisje, Edi Rama dështoi në mbajtjen e premtimit për shëndetësi falas. Në vend të saj ai ua ka bërë këtë shërbim më të shtrenjtë shqiptarëve. Në 4 vjet ai ka kaluar nga duart e shtetërorit tek privati “kontrollin shëndetësor falas –Check up”, “hemodializën” dhe “sterilizimin e pajisjeve kirurgjikale”, koncesione që kapin vlerën […]

Qendra Evropiane për Median e Lirë mbështet regjisorin Rama të paditur nga biznesi i ndërtimit

Qendra Evropiane për Median e Lirë mbështet regjisorin Rama të paditur nga biznesi i ndërtimit

Shembull i fundit i persekutimit të medias në Shqipëri, është rasti kur Artan Rama është paditur për artikullin e tij të shkruar në profilin e programit të tij Publicus në Facebook-ut.  Dëmshpërblimi që i kërkohet arrin vlerën e 110 mijë eurove. Në 17 nëntor 2016, aksionerët e kompanisë së ndërtimit Edil Al-It sh. p. k, […]

Korrupsioni i PPP-ve në Amerikën Latine dhe një mësim për Shqipërinë

Korrupsioni i PPP-ve në Amerikën Latine dhe një mësim për Shqipërinë

Partneritetet Publike-Private, zgjedhja e preferuar e Qeverisë Rama për çdo investim, është përdorur dhe në shtete të tjera, por ashtu siç e kemi shpjeguar, është një metodë e cila krijon hapësira për korrupsion. Një shembull për këtë është afera korruptive në Brazil, Peru e vende të tjera të Amerikës së Jugut, zbuluar në vitin 2016. […]

Veliaj promovon dhënien e shkollave me koncesion

Veliaj promovon dhënien e shkollave me koncesion

Kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj prezantoi sot projektin për ndërtimin e 20 shkollave në Tirane me anë të Partneritetit Publik Privat. Ky projekt ëshë pjesë e projektit “1 miliardë euro” prezantuar nga Kryeministri Rama, pak ditë më parë. Gjatë prezantimit, Zoti Veliaj shpjegoi se si do të funksionojë kjo skemë. “Kishim dy mundësi: të flinim […]

FMN: Qeveria Rama nuk është konsultuar me FMN për “1 miliardë euro” me PPP

FMN: Qeveria Rama nuk është konsultuar me FMN për “1 miliardë euro” me PPP

Jens Reinke, përfaqësusi i përhershëm i Fondit Monetar Ndërkombëtar në Shqipëri, mohoi konsultimin paraprak të Qeverisë Rama me FMN për projektin “1 miliardë euro”. Projekti “1 miliardë euro” u prezantua pak ditë më parë nga Kryeministri Rama dhe parashikon investime infrastrukturore për mandatin e ardhshëm, të bëra me Partneritete-Publike-Private (PPP). Në një intervistë për gazetën […]

Ministri Ahmetaj: Kemi krijuar mbi 300 mijë vende pune – Pikat kryesore të intervistës

Ministri Ahmetaj: Kemi krijuar mbi 300 mijë vende pune – Pikat kryesore të intervistës

Ministri i Financave Arben Ahmetaj bisedoi dje në mbrëmje me gazetarin Sokol Balla për mbarëvajtjen e ekonomisë, punësimin dhe reformat e Qeverisë Rama. Deklaratat kryesore të Zotit Ahmetaj ishin: Për punësimin Janë 183 mijë vende pune me bordero. Janë 183 mijë vende pune në sektorin jobujqësor, që nuk është i përfshirë në këtë shifër.  Në total, […]

Plani i Tiranës: bastisja finale e qytetit në favor të oligarkëve dhe pushtetit Rama-Veliaj

Bashkia e Tiranës po pregatitet të miratojë Masterplanin Tirana 2030. Johannes Estrada analizon përmbajtjen e planit, interesat ekonomike dhe politike të tij, dështimin e arkitektit Stefano Boeri si dhe pasojat me të cilat do përballen qytetarët e Tiranës.

Plani i Tiranës: bastisja finale e qytetit në favor të oligarkëve dhe pushtetit Rama-Veliaj

Bashkia e Tiranës kreu të hënën dy “dëgjesa publike”, me këshilltarët bashkiakë dhe me qytetarët, për planin e ri urbanistik, i cili është lënë të miratohet më datën 29 dhjetor. Mund të thuhet pa mëdyshje se plani i ri synon betonizimin e plotë dhe përfundimtar të Tiranës duke përmbushur shijet personale të Kryeministrit Rama. Plani […]

1 2 3