Rama tregon fytyrën e tij anti-BE

Rama tregon fytyrën e tij anti-BE

Nuk është fare e habitshme për mua—ndoshta është për ata lajkatarë që ai mban në oborrin e tij, apo për zyrtarët e Delegacionit të BE-së në Tiranë, të cilët deri së fundmi duket se e kishin të pamundur të largoheshin nga orbita e Ramës dhe të flisnin qartë e me vendosmëri për kushtet që BE i […]

Eurodeputeti Fleckenstein sqaron: Plotësoni pesë kushtet, më pas hapen negociatat me BE

Eurodeputeti Fleckenstein sqaron: Plotësoni pesë kushtet, më pas hapen negociatat me BE

Eurodeputeti Knut Fleckestein rikujtoi sërish sot qeverisë Rama se zbatimi i plotë i reformave dhe plotësimi i pesë kushteve, përfshi luftën ndaj krimit dhe kanabisit, janë thelbësore për çeljen e negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Në përfundim të vizitës dy ditore, Eurodeputeti sqaroi se BE nuk i ka vënë asnjë kusht shtesë Shqipërisë, përveç […]

Zyrtare: BE nuk do të hapë negociatat me Shqipërinë

Zyrtare: BE nuk do të hapë negociatat me Shqipërinë

Ministrat e Jashtëm të BE-së, të cilët u takuan dje në Bruksel, kanë pohuar se Shqipëria duhet të plotësojë pesë kushte para se BE të vendosë të hapë negociatat: Zbatimin e reformës në drejtësi dhe të ligjit të vetingut; Luftën kundër korrupsionit, veçanërisht atij në nivelet e larta; Luftën kundër krimit të organizuar dhe sidomos […]