Rama e Veliaj hapin një tjetër kantier klientelist ndërtimi

Rama e Veliaj hapin një tjetër kantier klientelist ndërtimi

Ditët e fundit, zona mes Rrugës së Durrësit dhe Rrugës së Kavajës, në anën perëndimore të Sheshit Skënderbej, është rrethuar për tu kthyer në një kantier ndërtimi. Me mbarimin e rindërtimit të Sheshit Skënderbej, Kryebashkiaku Veliaj njoftoi nisjen e një faze të dytë punimesh, gjatë së cilës sipërfaqe të mëdha përreth sheshit do të kthehen […]

Kryebashkiaku Veliaj nis betonizimin e një tjetër parku në Tiranë

Kryebashkiaku Veliaj nis betonizimin e një tjetër parku në Tiranë

Kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj ka zyrtarizuar betonizimin e një tjetër parku në kryeqytet. Me anë të një postimi në Facebook, Qytetarët për Parkun, një grup ambientalistësh e aktivistësh, njoftojnë se Kryebashkiaku Veliaj ka dhënë lejen për ndërtimin e një kompleksi pallatesh, tek lulishtja pranë Policisë Bashkiake, tek zona e njohur si Parku i Autobuzëve. Një […]

Masterplani Tirana2030, transkriptet e dëgjesave zbulojnë farsën e Bashkisë

Masterplani Tirana2030, transkriptet e dëgjesave zbulojnë farsën e Bashkisë

Siç Exit ka shkruar, Masterplani Tirana 2030 u miratua nga Këshilli Bashkiak vitin e kaluar pavarësisht nga shumë shkelje ligjore, përfshirë dhe ligjin për konsultimet publike. Masterplani vetë, i hartuar nga firma e arkitektit Stefano Boeri, ishte plot me gabime dhe për më tepër në shkelje të kontratës. Edhe pse masterplani u miratua në prill […]

Tirana 2030, problemet në hartimin sjellin probleme në zbatimi — Exit Shpjegon

Tirana 2030, problemet në hartimin sjellin probleme në zbatimi — Exit Shpjegon

Në përgjigje të kërkesës për informacion, Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmin i ka dhënë Exit.al, kontratën zyrtare të nënshkruar mes ministres Gjermeni dhe konsorciumit të kompanive që hartuan Masterplanin Tirana 2030. Masterplani i njohur si Plani i Përgjithshëm Vendor ka një vlerë prej rreth 460 mijë eurosh. Përkundër shfaqjes në publik të arkitektit italian […]

Boeri bën fushatë me masterplanin e Tiranës

Boeri bën fushatë me masterplanin e Tiranës

Gjatë dy javëve të fundit, pas miratimit të Masterplanit Tirana 2030 nga Bashkia Tiranë, arkitekti dhe politikani Stefano Boeri ka filluar një fushatë të vërtet promovuese në shtypin italian. Media italiane si Corriere della Sera, La Stampa, Huffington Post Italy dhe e-flux architecture të gjitha shkruajnë se si ish-këshilltari bashkiak për kulturën në Bashkinë e […]

Sheshi Skënderbej, Fusha shpk fiton tenderin pa konkurrencë

Sheshi Skënderbej, Fusha shpk fiton tenderin pa konkurrencë

Kompania e ndërtimit Fusha shpk është shpallur fituese e tenderit për fazën e dytë dhe të fundit të rikualifikimit urban të Sheshit Skënderbej. Tenderi u hap nga Bashkia Tiranë më 5 dhjetor 2016 dhe njoftimi i fituesit u publikua sot në Buletinin e Prokurimeve Publike. Më parë, e njëjta kompani ka fituar tenderin për ndërtimin e […]

Tirana 2030 — Analiza e grafikëve

Tirana 2030 — Analiza e grafikëve

Në shkrimin e mëparshëm folëm për procedurat e paligjshme të zbatimit të masterplanit, objektivat strategjike të “zonave të transformimit”, dhe hamendësimet për rritjen e popullsisë. Në shkrimin e radhës, do të paraqes një tjetër aspekt të planit: shtrembërimet e të dhënave statistikore. Këtë do ta bëj duke analizuar dy shembuj: banesat me ujë brenda dhe fëmijët. […]

Masterplani i Tiranës: Privatizimi i qytetit

Masterplani i Tiranës: Privatizimi i qytetit

Edhe pse masteplani i ri i Tiranës u miratua në fund të dhjetorit, qeveria e ka planifikuar qysh më parë zbatimin e tij në disa fusha. Më poshtë po shpjegojmë dy shembuj ilustrues. Shkollat publike–private Shembulli i parë është partneriteti publik-privat i lajmëruar nga Bashkia e Tiranës, më 21 dhjetor, në lidhje me ndërtimin e […]