Vetingu, rihetohet pasuria e 68 gjyqtarëve e prokurorëve

Vetingu, rihetohet pasuria e 68 gjyqtarëve e prokurorëve

Pasuria e 68 gjyqtarëve e prokurorëve do të rihetohet pasi ka dyshime se gjatë hetimit të parë ka pasur mangësi të dokumenteve dhe fshehje të të dhënave të pronave. Sipas informacioneve nga Drejtoria e Hipotekave, kryeregjistruesja e sapoemëruar Blerina Doracaj ka urdhëruar rifillimin e procesit të kontrollit të pasurive, veçanërisht atyre të paluajtëshme. Drejtoria e […]

Vlahutin përmend për herë parë luftën ndaj kanabisit si kusht për hapjen e negociatave

Vlahutin përmend për herë parë luftën ndaj kanabisit si kusht për hapjen e negociatave

Gjatë hapjes së Shkollës Verore Evropiane, Ambasadorja e BE-së Romana Vlahutin, e sapo kthyer nga konferenca vjetore e ambasadorëve në Bruksel, shprehu disa vërejtje ndaj qeverisë Rama, në ndryshim nga qëndrimet e mëparshme të saj pro çdo nisme të kryeministrit. Ndoshta për shkak të kuptimit të ngadaltë të realitetit shqiptar nga ana e Brukselit, apo […]

Forcimi i “sistemit të drejtësisë njëherë e përgjithmonë”, një iluzion i rrezikshëm

Forcimi i “sistemit të drejtësisë njëherë e përgjithmonë”, një iluzion i rrezikshëm

Gjatë një interviste me Deutsche Wellen, kryetarja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit Genoveva Ruiz Calavera bëri një deklaratë e cila mund të krijojë keqkuptime,  të rrezikshme madje. Ajo u shpreh se procesi i vetingut, i cili do të rivlerësojë të gjithë prokurorët dhe gjykatësit shqiptarë, synon “të forcojë në mënyrë të padiskutueshme njëherë e përgjithmonë […]

Inspektoriati i Deklarimit të Pasurisë fillon kontrollin mbi pasurinë e gjyqtarëve e prokurorëve

Inspektoriati i Deklarimit të Pasurisë fillon kontrollin mbi pasurinë e gjyqtarëve e prokurorëve

Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave (ILDKPKI) ka nisur punën për t’i siguruar Komisionit të Pavarur të kualifikimeve (KPK) raportet mbi pasuritë e gjyqtarëve dhe prokurorëve si pjesë e procesit të vettingut. ILDKPKI ka dërguar kërkesat në Zyrat Qëndrore të Regjistrimi të Pasurive, si dhe në disa institucione të […]

Komisioni i Verifikimit të Kandidatëve nis punën për institucionet e vettingut

Komisioni i Verifikimit të Kandidatëve nis punën për institucionet e vettingut

Komisioni parlamentar i Verifikimit të Kandidatëve për institucionet e vettingut ka nisur sot intervistimin e 193 kandidatëve për në Komisionin e Pavarur të Kualifikimeve (KPK), Kolegjin e Apelimit (KA) dhe Komisionerët Publikë. Komisioni duhet të dëgjojë të gjithë kandidatët sot dhe nesër dhe deri më datë 1 qershor duhet t’i paraqesë komisionit të radhës listën […]

Sa janë shanset që institucionet e vetingut të formohen? – Exit shpjegon

Sa janë shanset që institucionet e vetingut të formohen? – Exit shpjegon

Parlamenti supozohet të ngrinte sot komisionin e parë ad-hoc për vlerësimin e kandidatëve për institucionet e vetingut mbi bazën e dy listave të hartuara nga Avokati i Popullit dhe mbi rekomandimet e Operacionin Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM). Komisioni duhet të ketë 6 anëtarë, 3 nga maxhoranca e 3 nga opozita. Më parë, kemi shpjeguar procedurën […]

Vetingu, ONM — Rekomandim negativ për tetë nga 29 kandidatët e vlefshëm

Vetingu, ONM — Rekomandim negativ për tetë nga 29 kandidatët e vlefshëm

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM) ka paraqitur më datën 3 Mars listën me kandidatën e kualifikuar për institucionet e vetingut pranë zyrës së Avokatit të Popullit. Përfaqësuesja e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera, sëbashku me një letër drejtuar Avokatit të Populllit Igli Totozani, dorëzoi edhe një zarf të mbyllur me vlerësimet dhe rekomandimet e ONM-së për […]

ONM nis punën për vlerësimin e kandidatëve të institucioneve të vetingut

ONM nis punën për vlerësimin e kandidatëve të institucioneve të vetingut

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimi (ONM) duhet të dorëzojë rekomandimet për 29 kandidatët për anëtarë të institucioneve të vetingut, deri më datë 9 mars. Më 17 shkurt, Avokati i Popullit i ka dorëzuar ONM-së listën me kandidatët që plotësonin kriteret ligjore për të qenë pjesë e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (KPK) dhe Kolegjit të Apelimit […]

1 2 3