Kapja e shtetit, e shoqërisë dhe e tregut

Kapja e shtetit, e shoqërisë dhe e tregut

Falë mbiprodhimit të kanabisit gjatë viti 2016, më shumë se të vërë në zbatim një strategji të ndryshimit, qeveria Rama dhe Ministri i Brendshëm Xhafaj, arritën të lavdojnë përpara homologut italian Minniti, fitoren në luftën kundër kultivimit të përhapur të kanabisit. Ndërkohë, sikurse bëri me dije Gjenerali Toschi, Komandant i Përgjithshëm i Guardia di Finanzës, […]

Rama pranon “marrëveshjen e heshtur” mes politikanëve dhe gjyqtarëve

Rama pranon “marrëveshjen e heshtur” mes politikanëve dhe gjyqtarëve

Në një takim me aktivistë të rinisë socialiste FRESSH, Kryeministri Edi Rama, për herë të parë, pranoi publikisht se politikanët në Shqipëri kanë përfituar nga sistemi gjyqësor i korruptuar: “Sistemi ynë politik është i ngritur prej vitesh mbi një marrëveshje të heshtur por që ka dalë haptas prej vitesh mes politikanëve që zgjedhin gjykatësit dhe […]

Frankfurter Allgemeine Zeitung: mungesa e ligjit dhe kapja e institucioneve nga krimi pengojnë futjen e Shqipërisë në BE

Frankfurter Allgemeine Zeitung: mungesa e ligjit dhe kapja e institucioneve nga krimi pengojnë futjen e Shqipërisë në BE

Në mars bëhen tre vjet që Shqipëria është kandidate për anëtare e BE, por hapja e negociatave shkon vetëm duke u shtyrë. Një ndër problemet kryesore janë mungesa e shtetit ligjor dhe kapja e institucioneve nga krimi i organizuar. Problem është edhe korrupsioni në gjyqësor. Në Shqipëri, gjyqtarët dhe prokurorët janë të detyruar të bëjnë publike […]

Si t’i përgjigjesh “fabrikimeve” të medias — një shembull nga Serbia

Si t’i përgjigjesh “fabrikimeve” të medias — një shembull nga Serbia

Pretendime të Pavërteta për Korrupsion në Delegacionin e BE-së në Serbi Në një intervistë për gazetën kroate Jutarnji Vijesti, Romana Vlahutin ka akuzuar median shqiptare për shpërndarje të “lajmeve të rreme” dhe “fabrikimeve” në lidhje me blerjen e dyshimtë të rezidencës zyrtare të Ambasadorit të BE-së në Tiranë. Në vend të paraqitjes së një relacioni […]

Ambasadorja Vlahutin akuzon median e pavarur për “fake news”

Ambasadorja Vlahutin akuzon median e pavarur për “fake news”

Në një intervistë publikuar tre ditë më parë në gazetën kroate Jutarnji Vijsti, ambasadorja e BE-së në Shqipëri Romana Vlahutin foli për ato që ajo i quan “fake news”, ose shqip “lajme të rreme”. Ambasadorja Vlahutin, që zakonisht i përgjigjet akuzave në media nëpërmjet zëdhënëses së BE-së Maja Kocijančič, i ka dhënë një intervistë të […]

Qendra Evropiane për Median e Lirë mbështet regjisorin Rama të paditur nga biznesi i ndërtimit

Qendra Evropiane për Median e Lirë mbështet regjisorin Rama të paditur nga biznesi i ndërtimit

Shembull i fundit i persekutimit të medias në Shqipëri, është rasti kur Artan Rama është paditur për artikullin e tij të shkruar në profilin e programit të tij Publicus në Facebook-ut.  Dëmshpërblimi që i kërkohet arrin vlerën e 110 mijë eurove. Në 17 nëntor 2016, aksionerët e kompanisë së ndërtimit Edil Al-It sh. p. k, […]

Korrupsioni i PPP-ve në Amerikën Latine dhe një mësim për Shqipërinë

Korrupsioni i PPP-ve në Amerikën Latine dhe një mësim për Shqipërinë

Partneritetet Publike-Private, zgjedhja e preferuar e Qeverisë Rama për çdo investim, është përdorur dhe në shtete të tjera, por ashtu siç e kemi shpjeguar, është një metodë e cila krijon hapësira për korrupsion. Një shembull për këtë është afera korruptive në Brazil, Peru e vende të tjera të Amerikës së Jugut, zbuluar në vitin 2016. […]

Investitorët e huaj, Shqipëria e papërshtatshme për biznes, ka korrupsion – Pikat kryesore të vrojtimit

Investitorët e huaj, Shqipëria e papërshtatshme për biznes, ka korrupsion – Pikat kryesore të vrojtimit

72 për qind investitorëve të huaj mendojnë se korrupsioni është problemi kryesor në Shqipëri e 64 për qind e tyre e cilësojnë vendin të papërshtatshëm për të bërë biznes. Këto janë përfundimet kryesore të sondazhit të realizuar nga Shoqata e Investitorëve të Huaj në Shqipëri (FIAA). Në Indeksin e Mjedisit të Biznesit janë intervistuar 70 […]

1 2 3 22