Negociatat me BE, deputetët thërrasin Kryeministrin Rama në seancë dëgjimore

Negociatat me BE, deputetët thërrasin Kryeministrin Rama në seancë dëgjimore

Një grup deputetësh të Kuvendit të Shqipërisë, anëtarë të partive të ndryshme, kanë kërkuar zhvillimin e një seance pyetje—përgjigje me Kryeminsitrin Rama për bllokimin e hapjes së negociatave me Shqipërinë. Deputetët Ben Blushi, Mimoza Hafizi, Nard Ndoka, Vangjel Dule, Agron Duka, Astrit Patozi, Dashamir Shehi, në kërkesë  e tyre, shprehen të shqetësuar se shtyrja e çështjes […]

Kë përfaqëson Ambasadorja Vlahutin? Presidenca e BE-së nuk pranon të komentojë Ambasadoren

Kë përfaqëson Ambasadorja Vlahutin? Presidenca e BE-së nuk pranon të komentojë Ambasadoren

Javën e shkuar, Ambasadorja e BE-së Romana Vlahutin, në një intervistë me gazetarin Sokol Balla, foli rreth zgjerimit të BE-së dhe hapjes së mundshme të negociatave me Shqipërinë. Pavarësisht se Këshilli i Ministrave i BE-së kishte vendosur, dy ditë më herët, pesë prioritete kyçe që duhen përmbushur përpara se të hapen negociatat me Shqipërinë, Ambasadorja […]

Të varur nga “vetingu”

Të varur nga “vetingu”

Të gjithë ato të cilët ndjekin zhvillimet politike në Shqipëri, po bashkëjetojnë këto ditë me “vetingun”. Një fjalë e fshehtë e cila kohë më përpara përdorej për të treguar procedurën e autorizimit veterinar për kuajt e garimit, ndërsa sot tregon një proces të seleksionimit të personave të emëruar në vende kyçe, për të verifikuar nëse […]

Qeveria “harron” kushtet e BE-së

Qeveria “harron” kushtet e BE-së

Ministrat e Jashtëm të BE-së, të cilët u takuan përpara dy ditësh në Bruksel, kanë pohuar se Shqipëria duhet të plotësojë pesë kushte para se BE të vendosë të hapë negociatat. Një nga pesë kushtet është lufta kundër krimit të organizuar. “Rezultate më të efektshme duhet të arrihen në çmontimin e rrjetit kriminal dhe në […]

Përfundimtare: BE, nuk ka negociata me Shqipërinë deri sa të përmbushen pesë kushte kyçe

Përfundimtare: BE, nuk ka negociata me Shqipërinë deri sa të përmbushen pesë kushte kyçe

Këshilli Europian—takimi i kryeministrave të vendeve të BE-së—i cili u mblodh sot në Bruksel nuk arriti të miratonte deklaratë në lidhje me procesin e zgjerimit të BE-së, që përfshin të gjitha vendet në faza të ndryshme të integrimit: Turqinë, Serbinë, Maqedoninë, Malin e Zi, Shqipërinë, Bosnje e Hercegovinën dhe Kosovën. Austria vendosi veton pasi ajo […]

Zyrtare: BE nuk do të hapë negociatat me Shqipërinë

Zyrtare: BE nuk do të hapë negociatat me Shqipërinë

Ministrat e Jashtëm të BE-së, të cilët u takuan dje në Bruksel, kanë pohuar se Shqipëria duhet të plotësojë pesë kushte para se BE të vendosë të hapë negociatat: Zbatimin e reformës në drejtësi dhe të ligjit të vetingut; Luftën kundër korrupsionit, veçanërisht atij në nivelet e larta; Luftën kundër krimit të organizuar dhe sidomos […]

Zonjës Merkel nuk i nevojitet përkthimi

Zonjës Merkel nuk i nevojitet përkthimi

Zonjës Merkel nuk i nevojiten kaq shumë përkthyes, sa i ofroi këto orët e fundit Shqipëria e vogël. Fjalitë e thëna prej saj në një konferencë për shtyp të transmetuar live nga shumica e mediave, janë po aq të qarta sa dhe përpjekjet e disave për të gjetur mes rreshtave gjera që nuk ekzistojnë. Që […]