Reklamat falas – Televizionet kryesore i ankohen OSBE-së dhe Autoritetit të Mediave

Reklamat falas – Televizionet kryesore i ankohen OSBE-së dhe Autoritetit të Mediave

Dhjetë përfaqësues të televizioneve kryesore në vend i kanë dërguar një letër ankesë Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe OSBE-së për transmetimin e reklamave televizive politike falas gjatë fushatës zgjedhore. Ato shprehen se Kodi Zgjedhor është më i rëndësishëm se ligji për partitë politike i ndryshuar këtë javë në Kuvend. Ndaj, ato kërkojnë që këto dy […]

Zgjedhjet 2017, PD regjistrohet në zgjedhje

Zgjedhjet 2017, PD regjistrohet në zgjedhje

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve miratoi sot kërkesën e Partisë Demokratike për tu regjistruar për zgjedhjet e 25 qershorit. Po ashtu, Partia Republikane, aleatja më e afërt e PD, pritet të regjistrohet në KQZ, ndonëse nuk dihet ende nëse Fatmir Mediu, kreu i saj, do të jetë pjesë e listave të PD-së. Në orët në vazhdim […]

Zgjedhjet në Kavajë – Kush janë kandidatët e PS, PD, LSI?

Zgjedhjet në Kavajë – Kush janë kandidatët e PS, PD, LSI?

Sipas marrëveshjes mes Kryeministrit Rama dhe liderit të opozitës Basha, zgjedhjet lokale në Kavajë, që nuk u zhvilluan më 7 maj, do të mbahen në të njëjtën ditë më zgjedhjet e përgjithshme të 25 qershorit. Komsioni Qendror Zgjedhor, pak ditë më parë, miratoi zyrtarisht 26 majin si afatin e fundit për regjistrimin e kandidatëve për […]

Ish-ministri dhe deputeti Ruli tërqihet nga politika

Ish-ministri, deputeti dhe një prej themeluesve të Partisë Demokratike Genc Ruli deklaroi sot se do të tërhiqet nga politika dhe nuk do të kandidojë më për deputet. Mësohet se Zoti Ruli ja ka komunikuar vendimin e tij dhe kreut të PD-së Lulzim Bashës, ndaj pritet që të mos jetë pjesë e listave të kandidatëve. Në […]

Media kundër reklamave politike falas

Media kundër reklamave politike falas

Shoqata e mediave elektronike ka reaguar kundër ndryshimeve në ligjin e mediave audiovizive. Këto ndryshime parashikojnë se televizionet private kombëtare, vendore apo satelitore do të transmetojnë falas reklamat politike gjatë fushatës zgjedhore për zgjedhjet e 25 qershorit. Ligji për këtë u miratua më 22 maj në mbrëmje, me 118 vota pro dhe 2 kundër, në […]

Si do të financohet fushata elektorale e partive politike? – Exit shpjegon

Si do të financohet fushata elektorale e partive politike? – Exit shpjegon

Në seancën e 22 majit në Kuvend, ndër të tjera, u miratuan dhe disa ndryshime në ligjin për partitë politike, e veçanërisht nenet që parashikojnë financimin e fushatës zgjedhore. Sipas këtyre ndryshimeve, burimet e vetme të lejuara të financimit të fushatës zgjedhore për partitë politike janë: a) fondet e dhëna paradhënie nga Buxheti i Shtetit […]

Televizionet, reklama politike falas për partitë gjatë fushatës

Televizionet, reklama politike falas për partitë gjatë fushatës

Televizionet private kombëtare, vendore apo satelitore do të transmetojnë falas reklamat politike gjatë fushatës zgjedhore për zgjedhjet e 25 qershorit. Ligji për këtë u miratua dje në mbrëmje, me 118 vota pro dhe 2 kundër, në seancën e jashtëzakonshme parlamentare pas marrëveshjes Rama-Basha në 18 maj, ku ndër të tjera parashikoheshin dhe ndryshime në ligjin […]