Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Në heshtje të plotë dhe mungesë transparence, pa asnjë dokument të botuar në faqen e vet zyrtare (e pa rifreskuar që nga korriku), Këshilli Kombëtar i Territorit (KKT) i kryesuar nga Kryeministri Rama, miratoi të premten ndërtimin e një tjetër grupi kullash në qendër të Tiranës, nga studiot e arkitekturës dhe firmat e ndërtimit të […]

Bashkia Tiranë nis ndërtimin e katër parkimeve të reja me pagesë

Bashkia Tiranë nis ndërtimin e katër parkimeve të reja me pagesë

Katër shesh-parkime të reja me pagesë do të ndërtohen muajt e ardhshëm në qytetin e Tiranës nga Bashkia Tiranë, përmes agjencisë së saj për administrimin e parkimeve dhe hapësirave të parkimit, Tirana Parking. Më datë 13 nëntor, Bashkia Tiranë dhe Tirana Parking kanë shpallur fituesit e katër tenderëve për kontraktimin e “konsulencës për studimin e […]

Politika kryesore e Bashkisë Tiranë: shtim dhe rritje taksash — Exit shpjegon

Politika kryesore e Bashkisë Tiranë: shtim dhe rritje taksash — Exit shpjegon

Debati rreth projektbuxhetit 2017 është i cunguar dhe jashtë normave ligjore, sepse mungon tërësisht diskutimi mbi shumën e taksave e tarifave që qytetarët paguajnë, në raport kjo me të ardhurat e shpenzimet e tyre. Çështja e taksave që paguajnë qytetarët ose hapet në mënyrë rastësore vetëm për taksa të caktuara ose ngrihet vetëm nga qytetarët, […]

Qeverisje rrumpallë: milionat e harxhuara kot për sistemin e certifikatave

Qeverisje rrumpallë: milionat e harxhuara kot për sistemin e certifikatave

Qeveria Rama vepron gjithmonë në mënyrë të rastësishme dhe gjithmonë në qendër të saj është propaganda. Çdo gjë bëhet në mënyrë amatore, të pastudiuar e të pa planifikuar. Mund të gjesh projekte apo programe qindra milionë euroshe të cilat janë miratuar pa asnjë studim, pa asnjë analizë, pa asnjë diskutim ekonomik, teknik apo administrativ. Ndonëse […]

Bumi i betonizimit në Tiranë

Biznesi i ndërtimit po ecën mirë në Shqipëri. Në Tiranë, numri i lejeve të ndërtimit u rrit me 183 për qind brenda një viti. Por projektet, të cilat shpesh janë gjigante dhe jo shumë transparente, vështirë se kanë mbështetje unanime.

Bumi i betonizimit në Tiranë

Sektori i ndërtimit po ecën shumë mirë në Shqipëri. Kjo është në thelb ajo që tregojnë të dhënat e fundit të publikuara nga Instituti Kombëtar i Statistikave (INSTAT). Numri i lejeve të dhëna në gjysmën e parë të vitit 2017 tregon një rritje prej 82 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të […]

Rama e Veliaj hapin një tjetër kantier klientelist ndërtimi

Rama e Veliaj hapin një tjetër kantier klientelist ndërtimi

Ditët e fundit, zona mes Rrugës së Durrësit dhe Rrugës së Kavajës, në anën perëndimore të Sheshit Skënderbej, është rrethuar për tu kthyer në një kantier ndërtimi. Me mbarimin e rindërtimit të Sheshit Skënderbej, Kryebashkiaku Veliaj njoftoi nisjen e një faze të dytë punimesh, gjatë së cilës sipërfaqe të mëdha përreth sheshit do të kthehen […]

Tragjedia e njerëzve të zakonshëm — Dështimi i suksesshëm i administrimit të pallateve

Tragjedia e njerëzve të zakonshëm — Dështimi i suksesshëm i administrimit të pallateve

Nëse nuk paguan faturat e dritave apo të ujit, e sigurtë që shërbimi i tyre do të ndërpritet. Njësoj ndodh edhe me internetin, telefonin, televizorin nëse nuk paguan. Nëse ti nuk paguan ke pasoja dhe në shumë raste ato përfshijnë ndërprerjen e shërbimit. Por nuk ndodh kështu me pagesën e kuotës mujore për mirëmbajtjen e […]

Në prag të vitit të shkollor, nxënësit e “Fan Nolit” transferohen pa u lajmëruar

Në prag të vitit të shkollor, nxënësit e “Fan Nolit” transferohen pa u lajmëruar

Prindërit e nxënësve të Shkollës 9-vjeçare “Fan Noli”, në Tiranë janë ankuar pranë Ministrisë së Arsimit dhe Bashkisë Tiranë për transferimin e fëmijëve në një shkollë tjetër ku do të bëhet mësimi me dy turne. Me anë të një letër ankese, prindërit e nxënësve të klasave fillore, e dytë, e tretë dhe e katërt, shprehen […]

1 2 3 16