Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Në heshtje të plotë dhe mungesë transparence, pa asnjë dokument të botuar në faqen e vet zyrtare (e pa rifreskuar që nga korriku), Këshilli Kombëtar i Territorit (KKT) i kryesuar nga Kryeministri Rama, miratoi të premten ndërtimin e një tjetër grupi kullash në qendër të Tiranës, nga studiot e arkitekturës dhe firmat e ndërtimit të […]

Misioni i “Agjensisë për Bashkëqeverisje” të Ramës

Misioni i “Agjensisë për Bashkëqeverisje” të Ramës

Fuqizimi i pushtetit të Kryeministrit Edi Rama duket se është i pandalshëm. Pas lajmërimit të partisë-shtet në fund të shtatorit, ku ai shpalli shkrirjen e qeverisë, partisë dhe Kuvendit, Kryeministri hodhi një hap tjetër duke ligjëruar “platformën e tij të bashkëqeverisjes me qytetarët e zakonshëm”. Platforma e bashkëqeveris nisi si një gjetje pas zgjedhore e […]

Kthehen spektaklet komuniste në Kuvend

Kthehen spektaklet komuniste në Kuvend

Që politika shqiptare po rrëshqet plotësisht tek politika e të shkuarës komuniste është diçka që e kam thënë që nga fitorja absolute e Edi Ramës në zgjedhje. Kthimi tek e shkuara filloi me nismën e Kryeministrit Rama për “bashkëqeverisje me njerëzit e thjeshtë”, e cila u shoqërua me shkarkime masive të drejtorëve e nënpunësve në sistemin e […]

Qeveria fsheh vendimet për kullat e reja në Tiranë

Qeveria fsheh vendimet për kullat e reja në Tiranë

Sipas, ligjit të Planifikimit Urban dhe Zhvillimit të Territorit, Agjensia e Zhvillimit të Territorit (AZHT) duhet të publikojë në regjistrin kombëtar, të gjitha vendimet e miratuara në mbledhjen e Këshillit Kombëtar të Territorit (KKT), i cili drejtohet nga Kryeministri Rama. Kjo procedurë bëhet më e qartë në VKM-në, numër 725, neni 3.1 (dh) të miratuar në […]

Nje përgjigje për Bernard Kouchner

Nje përgjigje për Bernard Kouchner

Këtë javë, ish Ministri i Jashtëm i Francës dhe ish Përfaqësuesi i Kombeve të Bashkuara në Kosovë Bernard Kouchner shkroi një editorial pë gazetën e njohur Financial Times me titullin Shqipëria tregon se zgjerimi i BE-së është larg përfundimit. Pjesa e parë e artikullit është një analizë sipërfaqësore dhe mediokre e zhvillimeve të fundit politike […]