Sa transparente me qytetarët është në të vërtetë Bashkia Tiranë?

Sa transparente me qytetarët është në të vërtetë Bashkia Tiranë?

Para pak javësh ka bërë bujë lajmi se Bashkia e Tiranës ka fituar çmimin e trasparencës, pas një raporti të përpiluar mbi zbatimin e Ligjit për të Drejtën e Informimit nga Qendra për Çështjet e Informimit Publik, mbështetur nga Fondacioni Olof Palme dhe qeveria suedeze. Raporti hapet me një vështrim të kuadrit ligjor, ndër vite, […]

Rasti Tahiri si manipulim i organizuar i opinionit publik

Rasti Tahiri si manipulim i organizuar i opinionit publik

Duket se çdo çështje me interes publik, tashmë, nuk kanalizohet më në institucionet përkatese, por përkundrazi, i serviret opinionit të painformuar publik për gjykim. Ky model është shndërruar në një formulë standarde të qeverisë , e cila për këtë qëllim përdor shumicën  e mediave, për të injektuar e zyrtarizuar versionin e saj të ngjarjeve apo […]

Shteti jashtëligjor i Edi Ramës

Shteti jashtëligjor i Edi Ramës

Gjatë gjithë mandatit të tij si kryeminsitër, Edi Rama ka tentuar gjithmonë, në forma të ndryshme, të legjitimojë “zgjidhjen” e probleme jashtë ligjit, procedurave, rregullave e institucioneve. Rëndom këto “zgjidhje” bazohen në opinione të rastësishme dhe të painformuara, bazuar në perceptimet “popullore” se ku “qëndrojnë” problemet e shprehura përmes ankesave popullore. Sigurisht që ankesat sinjalizojnë […]

Si përfundim, cilën parti?

Si përfundim, cilën parti?

Jemi në prag zgjedhjesh dhe i vetmi ndryshim i prodhuar në sjelljen e votuesve këtë vit është ndoshta fakti se vërehet më shumë se çdo vit tjetër elektoral një rritje e numrit të votuesve gri ose kategorisë së pavendosur, duke lënë të paprekura kategoritë e tjera. Një pjesë e madhe e votuesve, të zhgënjyer një […]

Protestat qytetare përballë propagandës shtetërore

Protestat qytetare përballë propagandës shtetërore

Në shoqërinë shqiptare ekzistojnë disa grupe presioni, formale ose jo formale. Pavarësisht apatisë që na karakterizon ende si shoqëri, këto grupe të pavarura kanë bashkëpunuar për kauza të ndryshme. Suksesi më i madh i disa prej tyre vazhdon të mbetet çështja e Armëve Kimike – mijëra qytetarë të mbledhur spontanisht të gjithë për një qëllim- […]