Sfida e opozitës 2017 – 2021

Sfida e opozitës 2017 – 2021

Zgjedhjet e 25 Qershorit prodhuan një rezultat të qartë. Partia Socialiste fitoi 74 mandate, çka i mundëson asaj të qeverisë e vetme dhe e qetë edhe në katër vitet e ardhshme. Disi më e komplikuar duket situata e opozitës, e cila minimalisht është e ndarë në dy pjesë. Bëhet fjalë për Partinë Demokratike dhe Lëvizjen […]

(Pa)ligjshmëria e vendimeve të Këshillit Bashkiak të Tiranës

(Pa)ligjshmëria e vendimeve të Këshillit Bashkiak të Tiranës

Ditën e mërkurë, mes shumë debateve e kundërshtive të shumëanshme, Këshilli Bashkiak i Tiranës mori me urgjencë disa vendime shumë të rëndësishme për qytetarët e kryeqytetit. Ndër to, ndoshta më i debatuari ishte rritja e çmimit të ujit nga 45 lekë për metër kub në 65 lekë. Këshilltarët e djathtë të këtij Këshilli e kishin […]