Courrier des Balkans — Zemërimi i gazetarëve dhe heshtja e BE-së

Courrier des Balkans — Zemërimi i gazetarëve dhe heshtja e BE-së

Courrier des Balkans — Në një sallë të tejmbushur me rreth 250 gazetarë, u organizua takimi rajonal “Ditët e Medias në Ballkan”, i organizuar nga Komisioni Evropian për Zgjerim. Ky takim u hap ditën e enjte më 9 nëntor në Tiranë nga Komisioneri për Zgjerim Johaness Hahn. Në hapjen e këtij takimi foli edhe Kryeministri […]

Edi Rama po mbyt ngadalë gazetarinë e pavarur

Gazetarë të pushuar, emisione të ndaluara, përpjekje për të kufizuar të drejtën për informin—në Shqipëri, liria e shtypit po vihet gjithnjë e më shumë në pikëpyetje nga qeveria socialiste. Të martën e kaluar gazetarët shqiptarë protestuan për të dënuar trysninë politike dhe ekonomike mbi mediat. Kauza: bashkëpunimi i paligjshëm i pushtetit me biznesmenët kryesorë të vendit.

Edi Rama po mbyt ngadalë gazetarinë e pavarur

“Demokracia në rrezik”, “Mediat nuk janë ofiçina”, “AMA dorëzohet” … të mbledhur para Bashkisë Tiranë, rreth njëqind persona përpiqen të ngrenë zërin që të dëgjohet zemërimi i tyre. Para disa ditësh, gazetarë të gazetës së njohur MAPO dhe të kanalit televiziv ABC, i cili shihet si më pranë opozitës, kanë njoftuar mosfirmosjen e kontratave të […]