Task Forca — goditje propagandistike apo grusht shteti?

Task Forca — goditje propagandistike apo grusht shteti?

Në një paraqitje publike nga Ministria e Brendshme të aksionit të quajtur Forca e Ligjit, qeveria lajmëroi nxitimthi krijim e një Task Force kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Ajo do të veprojë pranë Ministrisë së Brendshme, duke koordinuar institucione të ndryshme shtetërore (prokurorinë e krimeve të rënda, shërbimet sekrete, Ministrinë e Financave, Ministrinë e […]

Edi Rama Call Center (ERCC): ministrat duhet t’u përgjigjen në telefon sipërmarrësve të mëdhenj

Edi Rama Call Center (ERCC): ministrat duhet t’u përgjigjen në telefon sipërmarrësve të mëdhenj

Një varg i gjatë makinash superlluksoze ishin parkuar, në shkelje të rregullave të qarkullimit, përpara godinës së Kryeministrisë. Në fillim të vargut ishte një Rolls Royce Ghost, i cili kushton më shumë se 300 mijë euro, parkuar në fillim të perimiterit të sigurisë së jashtme të Kryeministrisë. Këto makina lluksoze ishin konturni i takimit të […]

Sheshi bosh: Arrogancë e verbër apo projektim kriminal

Sheshi bosh: Arrogancë e verbër apo projektim kriminal

Ditën e shtunë opozita organizoi një tjetër protestë. Manifestimi i saj qytetar dhe paqësor përgenjështroi frikën e ambasadave të huaja. Dy mijë policë dhe pothuajse tre mijë vullnetarë të PD-së qëndruan të patrazuar, sepse qetësia e ditës nuk u provokua nga asnjë incident, sado i vogël. Por shpejt provokues u bënë të tjerë: duke qenë […]

99,8% të shkatërruara: Protesta e opozitës dhe përgjegjësia e “të paprekshmëve”

99,8% të shkatërruara: Protesta e opozitës dhe përgjegjësia e “të paprekshmëve”

Re të zeza grumbullohen mbi Tiranë si ogur i zi për protestën e opozitës. Një ditë para protestës, sërish lajmërimet e zakonshme me dy kuptime të ambasadave të “rëndësishme”: gjithçka qetë, por bëni kujdes. Më shumë për t’u justifikuar, nëse nesër mund të ndodhi ndonjë gjë. Madje edhe Ambasada Italiane, e cila kohët e fundit […]

Italia tjetër, ajo që e do Shqipërinë

Italia tjetër, ajo që e do Shqipërinë

Drejtoria Antimafa e Kalabrisë dhe Guardia di Finanza në bashkëpunim me doganat italiane zbulua, para dy ditësh, 19 kilogramë kokainë të fshehur në një ngarkesë me pula të ngrira. Ngarkesa e drejtuar për në portin e Durrësit, vinte nga Brazili dhe kalonte tranzit në portin e Gioia Tauro të Kalabrisë. Ky nuk është rasti i parë […]

Po mbetjet e mbetjeve ku do të shkojnë? Pse ka lulëzuar industria e riciklimit në Shqipëri — Exit shpjegon

Po mbetjet e mbetjeve ku do të shkojnë? Pse ka lulëzuar industria e riciklimit në Shqipëri — Exit shpjegon

Përpunimi lëndëve të përftuara nga përzgjedhja dhe riciklimi i mbetjeve është temë shumë teknike dhe e ngatërruar. Për më tepër, aspektet të veçanta të këtyre proceseve varen thelbësisht nga konteksti në të cilin veprohet. Për çdo rast dhe për çdo material të riciklueshëm ekzistojnë teknika të mira dhe të këqija riciklimi; ekzistojnë përdorime të mira dhe […]