Europa e vlerave apo…?

Europa e vlerave apo…?

Sot është 9 maji, ndryshe njihet edhe si dita e Europës. Për ata të cilët nuk e dinë me 9 maj të 1951 ish-ministri i Jashtëm i Francës, Robert Schuman në një deklatë për mediat hodhi për herë të parë themelet e projektit europian. Me pak fjalë, Schuman, tha se Europa e së nesërmes nuk […]

Fatos Lubonja si President konsensual

Fatos Lubonja si President konsensual

Javën e shkuar, përveç debateve për krizën e thellë politike ku është zhytur vendi u hap edhe debate për zgjedhjen e Presidentit të ri. Palët shprehën qartë dy qëndrime, mazhoranca dogji dy raunde nga pesë që lejon Kushtetuta, me pretekstin se po pret opozitën për të zgjedhur një President konsensual; ndërsa kryetari i opozitës, Basha […]

Gjykata e njeh Evropën, Ministria e Arsimit jo

Gjykata e njeh Evropën, Ministria e Arsimit jo

Në ditët e fundit të vitit 2016, Gjykata Administrative e Tiranës vendosi njohjen e diplomave të studentëve shqiptarë që kanë përfunduar Kolegjin e Evropës nga Ministria e Arsimit dhe Sporteve. Më poshtë po ju përcjellim kalvarin e një studenti për njohjen e diplomës së nivelit të dytë të dhënë nga ky institucioni arsimor. Unë kam […]

Brexit – Fitorja e populistëve konservatorë

Brexit – Fitorja e populistëve konservatorë

Tashmë është fakt, Britania e Madhe nuk do të jetë më pjesë e Bashkimit Europian. Kur të gjithë po flasin për pasojat e kësaj ngjarje në marrëdhëniet ndërkombëtare, në tregjet financiare apo edhe në politikën e brendshme, është e rendësishme të shohim se si dhe kush janë votuesit që mbështetën daljen nga BE. Sipas mediave […]