Tragjedia e Marcinelleve, një ditë për të kujtuar emigrantët

Tragjedia e Marcinelleve, një ditë për të kujtuar emigrantët

Gjatë këtyre ditëve përkujtohet përvjetori i tragjedisë së Marcinelleve, ku në vitin 1946 humbën jetën shumë emigrantë italianë, të dërguar nga qeveria italiane për të punuar në minierat e Belgjikës. Një aksident shkaktoi zjarr brenda minerës që zbriste në brendësi të tokës në një thellësi për më shumë se një mijë metra, duke e bërë […]

Një tenor që foli si armik

Një tenor që foli si armik

Para pak ditësh, tenori Agim Hushi, i cili ka arritur sukses artistik nëpër botë, në një postim të tijin në Facebook shkroi për të metat e Shqipërisë, duke shpjeguar në mënyrë mjaftueshëm të bindshme se pse po largohej për gjithmonë nga vendi për të jetuar në Sidni të Australisë “ku emrin e kryetarit të bashkisë […]

Tallja e Kryebashkiakut — stola për t’u shlodhur në vendin më të ndotur të Shqipërisë

Tallja e Kryebashkiakut — stola për t’u shlodhur në vendin më të ndotur të Shqipërisë

Ndërsa vendi digjet nga një sërë zjarresh dhe mjetet e pakta e primitive që ka qeveria nuk arrijnë t’i kontrollojnë dhe shuajnë dot; ndërsa në ujrat e deteve dhe lumenjve shqiptarë, në mungesë të mbikqyrjes, mbytet pothuajse një njeri në ditë; ndërsa në spitalet e vendit paraqiten çdo ditë dhjetra të helmuar nga ushqimi; ndërsa […]

Prova teknike të opozitës: kakarisje hipokrite

Pas shumë pallavrave shterpë, partitë kryesore po përgatiten për t’u përballur me angazhimet e parlamentit të ardhshëm. Në këtë vigjilje parlamentare, u shfaqën sinjalet që LSI i dërgoi PD-së për të organizuar një front të përbashkët të opozitës kundër qeverisë. Para dy ditësh nga PD arriti një përgjigje shqetësuese, e cila së bashku me kërkesën […]

70 mijë të droguar që drejtojnë Shqipërinë

70 mijë të droguar që drejtojnë Shqipërinë

Raporti për përdorimin e drogës në botë, i hartuar nga Zyra për Drogën dhe Krimet e Kombeve të Bashkuara (UNODC), pohoi se Shqipëria renditet e para në botë për përdorimin e kokainës mes grupmoshave 15-64 vjeç. Kjo gjetje ngre një sërë pyetjesh shqetësuese për të gjithë qytetarët e vendit. Nëse 2,5 për qind e qytetarëve të Shqipërisë përdorin […]

Një referendum pro dhe kundër Ramës

Një referendum pro dhe kundër Ramës

Publikimi i sondazheve nga dy kompani të njohura italiane të sondazheve duket se ka ngulitur në kokën e komentatorëve politikë se rezultati i zgjedhjeve është i përcaktuar, me përjashtim të 10 për qind të votuesve që deklarojnë se ende nuk kanë vendosur se për kë do të votojnë. Por sondazhi i IPR Marketing/Ora News nxjerr […]

Letër e hapur drejtuar Fatos Lubonjës

Letër e hapur drejtuar Fatos Lubonjës

Përsëri, me koherencën logjike që gjithmonë dallon mendimet tuaja, në artikullin tuaj “Si e mbështes protestën?” keni hedhur në letër, në mënyrë  të qartë dhe të lexueshme mendimin tuaj dhe, besoj, të  shumë shqiptarëve të tjerë. Shumë qytetarë e shohin protestën të tërhequr, vijnë  rreth e rrotull “anijes” pa hipur në të dhe pa e shtyrë […]

Të gjithë kanë një familje…

Të gjithë kanë një familje…

Një valë shkurajimi goditi të hënën shumë njerëz, të habitur, të mërzitur dhe të kapur në befasi nga rezultati i thellë i zgjedhjeve vendore në Dibër. Shumë prej tyre nuk ishin demokratë, por të gjithë shpresonin që, në rrjedhën e ngjarjeve politike, Partia Demokratike të mund të ishte bërë pikë grumbullimi e një koalicioni të […]