Prodhuesit japin alarmin: Hapja e tregjeve me rajonin na falimenton brenda 6 muajsh, duam mbrojtje

Nëse plani “Berlin plus” për krijimin e zonës së lirë tregtare në Ballkan aktivizohet në tre vitet në vijim, fabrikat shqiptare falimentojnë për gjashtë muaj.

Prodhuesit japin alarmin: Hapja e tregjeve me rajonin na falimenton brenda 6 muajsh, duam mbrojtje

Analiza e kostove të prodhimeve “Made in Albania” jep alarmin se, në rast të hapjes së tregjeve, “cunami” i importeve me çmime të ulëta nxjerr nga tregu produktet vendase. Ekspertët rekomandojnë masa për uljen e kostove, por fillimisht kërkojnë rritje të tarifave për mallrat e importit që subvencionohen nga vendet fqinjë. Praktikat botërore dhe rajonale […]

Investitorë kinezë në Evropë dhe Shqipëri?!

Pse investitorët kinezë janë drejtuar nga Evropa?

Investitorë kinezë në Evropë dhe Shqipëri?!

Sipas Philippe Le Corre, një nga momentet kyç të nxitjes së investitorëve kinezë në Evropë ishte kriza e viti 2008 kur qeveria kineze filloi të blinte eurobonde si dhe të investonte në infrastrukturë, duke përmendur këtu rastin e Greqisë, në të cilin Porti i Pireut tashmë pothuajse zotërohet nga kompania kineze COSCO. Situata e keqe ekonomike […]