“Oktapodi” i plehrave: si po përqendrohet në një dorë industria e plehrave

“Oktapodi” i plehrave: si po përqendrohet në një dorë industria e plehrave

Artikulli i mëposhtëm është shkëputur nga reportazhi hulumtues i Artan Ramës botuar pak ditë më parë në exit.al. _____ Në verën e vitit 2014, themeluesja e Albtek Energy sh.p.k., Stela Gugallja, u ngjit në katin e trembëdhjetë të godinës Sky Tower në Tiranë dhe regjistroi zyrën numër 13/2 si adresë të kompanisë së sapoformuar. Pastaj […]

Udhëtim në Krishtlindje

Kur makina mbërriti në kufi, jashtë nuk kishte zbardhur ende. Nga brenda sportelit lëvizi një kokë e përgjumur dhe nëpunësi i veshur me uniformë i përshëndeti pa fjalë. Dokumentat ndodheshin në një kuletë me ngjyrë të çelët që burri i dorëzoi pa dalë nga kabina. Ata ishin tre dhe pritën në heshtje. Prej dritës së […]

Tension në Lagunë

Tension në Lagunë

Ata udhëtonin të pestë në një makinë drejt Karavastasë. Kishin lënë Tiranën ende pa zbardhur dhe tani që po afroheshin, bisedat sikur u gjallëruan. Shoferi propozoi të hanin mëngjes. Bufeja ishte një barrake fshati e mbushur me fermerë, fytyrat e të cilëve dukeshin të lodhura nga dielli, ndonëse pa dalë ende në fushë. Në pjesën […]

Një vendim gjyqësor si model për të ardhmen

Një vendim gjyqësor si model për të ardhmen

Në një sallë të vogël gjykate, gjyqtari Avni Sejdi lexon Vendimin e Arsyetuar. Të pranishmit qëndrojnë në këmbë, në heshtje. Pas tridhjetë minutash dëgjohen këto fjalë: “…Konstatimin e paligjshmërisë absolute të kontratës së koncesionit me Nr. 2174… për ndërtimin e hidrocentralit Poçem…”. Pra, me fjalë më të thjeshta: hidrocentrali në Poçem, mbi Lumin Vjosë, nuk […]

A po shkatërrohen zonat e mbrojtura me lejen e autoriteteve?

A po shkatërrohen zonat e mbrojtura me lejen e autoriteteve?

Në një prej ditëve të dhjetorit të shkuar, Presidenti i “Balfin Group” në cilësinë e ortakut të vetëm, depozitoi 500,000 euro, si zgjerim kapitali për “BFI Invest” sh.p.k., një prej kompanive të shumta të këtij grupi të fuqishëm financiar në Shqipëri. Me ç’dukej kompania, me një moshë relativisht të re, kishte ndezur motorrët. Krahas shtimit […]