Neveri

Neveri

Një miku im, që, siç pohon vetë, nuk lë shkrim timin pa lexuar, madje më merr dhe telefon për ta konfirmuar këtë, më thotë para pak ditësh: – U bënë ca kohë që s’kam lexuar gjë prej teje, mos ke ndërruar botuesit. – Ke të drejtë, ia ktheva, por nuk e kam ndjerë të nevojshme […]

Si festohej një maji në komunizëm

Si festohej një maji në komunizëm

Sikur nuk më besohet që, qysh nga përmbysja e Diktaturës kaloi një çerek shekulli. Ata që u lindën atë dhjetor të ’90-s, jane tashmë 27 vjeç. Kur i kujtoj ato ngjarje, të para-pluralizmit, aq fort janë ruajtur në kujtesë, sa më duket sikur kanë ndodhur dje. Jam gati t’i riprodhoj me hollësitë më të vogla. […]

Kur gjykojmë qeverinë

Kur gjykojmë qeverinë

Para se të ndalem konkretisht tek tema, jo pa qëllim, dua të hap një parantezë të vogël. E fillova këtë shkrim menjëherë pas zgjedhjeve të 23 qershorit, 2013. Të jem i sinqertë me lexuesin, nuk kisha besim fare se ardhja e të ashtuquajturve “rilindas”, në pushtet, me Ramën në krye, do të sillte ndonjë ndryshim […]

Sfidat e Llambi Blidos

Sfidat e Llambi Blidos

Pak rreshta për piktorin e talentuar dhe mikun tim të vjetër Edhe pse shumë larg Atdheut, ndjek me aq sa mundem veprimtaritë kulturore-artistike që zhvillohen atje, veçanërisht kur është fjala për miq e të njohur. Kështu, kohë më parë, u informova se piktori i talentuar e miku im i vjetër, Llambi Blido, kishte hapur një […]

Triptik përjetimesh për Nënë Terezën

Triptik përjetimesh për Nënë Terezën

Çdo fund gushti e fillim shtatori më kujton një përjetim jo të zakonshëm që do të dëshiroja ta ndaja me lexuesit, jo thjesht për të kënaqur një kuriozitet por dhe për të dhënë një mesazh. Atë mbrëmje kishim për darkë dy miq dhe po bisedonim shtruar në tavolinë. Kur, papritur, transmetimet e televisionit ndërpriten, siç […]

Kjo verë e nxehtë…

Kjo verë e nxehtë…

Është thënë edhe nga metereologët se kjo ka qenë vera më e nxehtë, qysh kur ka filluar regjistrimi i temperaturave. Në Mitribah të Kuvajtit është regjistruar në fund të korrikut temperatura 54 gradë celsius ndërsa një ditë më pas, në Basra të Irakut, 53.9, që u njohën edhe zyrtarisht si dy rekordet e reja botërore […]

Krenar edhe pse… injorant?!

Krenar edhe pse… injorant?!

Nuk kam qënë ndonjëherë tifoz i madh i futbollit dhe as tiranas safi. E, megjithatë, kur pashë në media shkatërrimin e fasadës së stadiumit në Tiranë, ndjeva keqardhje. Sikur ishim mësuar me të, sa herë që kalonim andej pari. Të njejtën keqardhje kam përjetuar edhe kur shihja se si po degradonte Hotel Dajti, ndonëse nuk […]