Një tjetër hap në zbardhjen e aferës së vilës së Vlahutinit: Avokati i Popullit i BE-së miraton kërkesën e Exit

Një tjetër hap në zbardhjen e aferës së vilës së Vlahutinit: Avokati i Popullit i BE-së miraton kërkesën e Exit

Avokati i Popullit i BE-së ka pranuar kërkesën e Exit.al ndaj ndaj Shërbimit të Jashtëm të BE-së (EEAS), për të bërë publike dokumentet e tenderit të blerjes së rezidencës zyrtare të ambasadores së BE-së në Tiranë. Në një seri artikujsh, Exit ka nxjerrë në pah se procedurat e blerjes së vilës, me një vlerë totale […]

Zona Ekonomike Rajonale: Një mirazh i BE-së?

Zona Ekonomike Rajonale: Një mirazh i BE-së?

Më 26 gusht, Komisioneri i BE-së për zgjerimin Johannes Hahn mori pjesë në një takim joformal të organizuar nga Kryeministri Edi Rama për homologët e tij në Ballkan: kryeministrat e Serbisë, Bosnje-Hercegovinës, Kosovës, Malit të Zi dhe Maqedonisë. Takimi u fokusua pjesërisht në projektin e formimit të Zonës Ekonomike Rajonale (ZER), të dakorduar gjatë Samitit […]

Përgjegjësia për dështimin e investimeve të huaja

Përgjegjësia për dështimin e investimeve të huaja

Dy ditë më parë, Kryeministri Edi Rama vendosi të fajësojë trupin diplomatik shqiptar për mungesën e investimeve të huaja në Shqipëri. Nga një anë, kjo ishte hera që Rama pranoi hapur se qeveria e tij ka dështuar në përmirësimin e klimës së investimeve në Shqipëri. Vetëm pak kohë më parë, Kryeministri mohoi dështimin e politikës […]

Pohimi i gabuar i Ambasadores Sakiqi

Pohimi i gabuar i Ambasadores Sakiqi

Ambasadorja e Shqipërisë në Hollandë Aida Sakiqi në një intervistë për televizionin kombëtar Top Channel u përpoq të minimizojë rëndësinë e lajmit mbi kërkesën e policisë dhe prokurorisë hollandeze për rikthimin e vizave për Shqipërinë. Në intervistë, Ambasadorja Sakiqi deklaroi se mediat shqipatre e kanë përkthyer një artikull të publikuar në gazetën hollandeze De Telegraaf gabimisht […]

A mund të rikthehet regjimi i vizave për Shqipërinë? – Exit shpjegon

A mund të rikthehet regjimi i vizave për Shqipërinë? – Exit shpjegon

Që prej 15 dhjetorit 2010, shqiptarët udhëtojnë pa vizë në të gjitha vendet e zonës Shengen—22 vende të BE-së dhe katër vende jo anëtare të BE (Zvicër, Islandë, Lihtenshtein dhe Norvegji). Kjo do të thotë se shtetasit shqiptarë me pasaportë biometrike mund të qendrojnë në çdo vend Schengen për maksimumi 90 ditë, çdo gjashtë muaj. […]

Rama po krijon shtetin e tij personal

Rama po krijon shtetin e tij personal

Gjatë ditëve të fundit, kryeministri Edi Rama ka filluar të publikojë “raportet” e takimeve të tij me “njerëzit e thjeshtë” në rajone të ndryshme të Shqipërisë si pjesë e platformës së tij të bashkë-qeverisjes, një nismë e nisur pas fitores më 25 qershor. Deri më tani, Rama ka publikuar “raportet” për Kukësin, Dibrën, Lezhën. Shkodrën […]

Çfarë po bën Bashkia në Tiranë?

Çfarë po bën Bashkia në Tiranë?

Rreth një muaj më parë, shkrova një artikull mjaft kritik për rindërtimin e sheshit Skënderbej. Ai artikull pati dy pasoja të menjëhershme: I pari ishte se bashkia hoqi brenda dy ditëve pllakat me logon “Fusha shpk” pranë majës së piramidës. Kryebashkiaku e kuptoi menjëherë se duke e “brandizuar” sheshin me logon e një prej kompanive […]

Forcimi i “sistemit të drejtësisë njëherë e përgjithmonë”, një iluzion i rrezikshëm

Forcimi i “sistemit të drejtësisë njëherë e përgjithmonë”, një iluzion i rrezikshëm

Gjatë një interviste me Deutsche Wellen, kryetarja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit Genoveva Ruiz Calavera bëri një deklaratë e cila mund të krijojë keqkuptime,  të rrezikshme madje. Ajo u shpreh se procesi i vetingut, i cili do të rivlerësojë të gjithë prokurorët dhe gjykatësit shqiptarë, synon “të forcojë në mënyrë të padiskutueshme njëherë e përgjithmonë […]