Albaleaks në çështjen Tahiri: Rama e dinte

Albaleaks në çështjen Tahiri: Rama e dinte

Në një mbremje me shi, disa ditë më parë dikush ka futur nën derën e redaksisë së Exit.al një zarf i cili përmban fotokopjen e pjesshme të një dokumenti që duket shumë i rëndësishëm për të sqaruar atë që ka ndodhur kohët e fundit në rrethet e larta të vendit. Shpesh ndodh që nëpër redaksi […]

Të çliruar nga kush? Të pavarur nga kush? Sovraniteti që ne nuk e kemi shfrytëzuar kurrë

Të çliruar nga kush? Të pavarur nga kush? Sovraniteti që ne nuk e kemi shfrytëzuar kurrë

Si çdo vit në të gjithë Shqipërinë në nëntor u festuan festat kombëtare: çlirimi i Tiranës më 17 nëntor, dita e çlirimit të Shqipërisë nga nazistët më 29 nëntor, dhe, sikurse edhe në Kosovë, Maqedoni dhe Preshëves, 28 nëntori, dita e Pavarësisë Kombëtare e njohur edhe si Festa e Flamurit. Kjo Festë e Flamurit, festa […]

Të paprekshmit: si u grabit ARMO me bashkëpunimin e qeverisë

Të paprekshmit: si u grabit ARMO me bashkëpunimin e qeverisë

Në dhjetor të vitit 2013, Engjell Agaçi, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave, u emërua nga ministri i atëhershëm i Ekonomisë Arben Ahmetaj anëtar i Këshillit Mbikqyrës të ARMO-s, si përfaqësues i shtetit. Ai u dorëhoq në nëntor 2014, dhe qendroi në detyrë deri kur u zëvendësua nga Klodian Mene në 2015. Kjo ikje […]

Kapja e shtetit, e shoqërisë dhe e tregut

Kapja e shtetit, e shoqërisë dhe e tregut

Falë mbiprodhimit të kanabisit gjatë viti 2016, më shumë se të vërë në zbatim një strategji të ndryshimit, qeveria Rama dhe Ministri i Brendshëm Xhafaj, arritën të lavdojnë përpara homologut italian Minniti, fitoren në luftën kundër kultivimit të përhapur të kanabisit. Ndërkohë, sikurse bëri me dije Gjenerali Toschi, Komandant i Përgjithshëm i Guardia di Finanzës, […]

“Dinakëria” domethënëse e Ministrit…

“Dinakëria” domethënëse e Ministrit…

Misioni ishte i vështirë, për të mos thënë i sikletshëm: të shkosh në Shqipëri, i ftuar nga një qeveri që para pak muajsh ka hequr Ministrin e Brendshëm, i cili mbështetej prej kohësh nga misioni diplomatik dhe teknik italian në vend, nën peshën e akuzave për bashkëpunim me narkotrafikun—akuza, madje të dala pikërisht nga dokumentat […]

I vetmi udhëheqës i vërtet i opozitës

I vetmi udhëheqës i vërtet i opozitës

Në mënyrë të papritur, shefi i shërbimeve sekrete(pozicion përherë i debatuar), Visho Ajazi, i akuzuar si njeri i ish-Kryeministrit Berisha, u dorëhoq, duke lënë rrugën e hapur për zëvendësin e tij, i propozuar nga Kryeministri Edi Rama. Me këtë veprim ai e bërë të panevojshëm, nëse do kishte pasur ndonjëherë një qëllim të tillë, çdo […]

Kur ligji troket në derë në mes të natës — Zagani përballë Tahirit

Kur ligji troket në derë në mes të natës — Zagani përballë Tahirit

Dritan Zagani është një zyrtar policie, i lindur në Shkodër, ai është në detyrë si shef i njesisë antidrogë në Komisariatin e Policisë së Fierit—një detyrë e parehatshme dhe e rrezikshme, mes informatorëve me pagesë dhe të dyshuarve për bashkëpunim të fshehtë me “armikun”, me një rrogë në kufi të mbijetesës dhe me shumë “tundime”. […]