BE është e paaftë të luftojë “peshqit e mëdhenj”

BE është e paaftë të luftojë “peshqit e mëdhenj”

Rreth 6 muaj më parë, shkruajta një ese të titulluar “Shqipëria është e ardhmja e Evropës”. Shkrimi përqendrohej kryesisht në konceptimin e gabuar të përfaqësuesve të qeverive të huaja dhe institucioneve ndërkombëtare se ata mund të ndikojnë në mënyrë vendimtare Shqipërinë dhe rrugën e saj drejt “demokracisë”, duke përdorur kuadrin ligjor dhe politikat e BE-së. […]

Strehimi social, rritet numri i familjeve në nevojë, por ulet fondi nga buxheti i shtetit

Strehimi social, rritet numri i familjeve në nevojë, por ulet fondi nga buxheti i shtetit

Buxheti i parashikuar për vitin 2018 për strehimin social nuk arrin të plotësojë nevojat për banesa sociale në 61 bashkitë e vendit. Në projektbuxhetin 2018, i cili do të votohet sot në Kuvend, Ministria e Financave ka parashikuar 550 milionë lekë për strehimin social, shifër kjo më e ulët se buxheti për vitin 2017, që […]

Të paprekshmit: si u grabit ARMO me bashkëpunimin e qeverisë

Të paprekshmit: si u grabit ARMO me bashkëpunimin e qeverisë

Në dhjetor të vitit 2013, Engjell Agaçi, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave, u emërua nga ministri i atëhershëm i Ekonomisë Arben Ahmetaj anëtar i Këshillit Mbikqyrës të ARMO-s, si përfaqësues i shtetit. Ai u dorëhoq në nëntor 2014, dhe qendroi në detyrë deri kur u zëvendësua nga Klodian Mene në 2015. Kjo ikje […]

Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Në heshtje të plotë dhe mungesë transparence, pa asnjë dokument të botuar në faqen e vet zyrtare (e pa rifreskuar që nga korriku), Këshilli Kombëtar i Territorit (KKT) i kryesuar nga Kryeministri Rama, miratoi të premten ndërtimin e një tjetër grupi kullash në qendër të Tiranës, nga studiot e arkitekturës dhe firmat e ndërtimit të […]

Ndiq koncesionet…

Ndiq koncesionet…

“Ndiq paratë”, i tha informatori Goja e Thellë Bob Uduordit të Washington Post-it i cili kishte ngecur dhe nuk po arrinte të zbërthente dot skandalin e Watergate-it, që pasi ai e zbërtheu duke ndjekur vazhdën e parasë, çoi në dorëheqjen e Presidentit amerikan Riçard Nikson. “Ndiqni paratë”, u tha gjenerali Karlo Alberto dela Kieza bashkëpunëtorëve […]

Courrier des Balkans — Zemërimi i gazetarëve dhe heshtja e BE-së

Courrier des Balkans — Zemërimi i gazetarëve dhe heshtja e BE-së

Courrier des Balkans — Në një sallë të tejmbushur me rreth 250 gazetarë, u organizua takimi rajonal “Ditët e Medias në Ballkan”, i organizuar nga Komisioni Evropian për Zgjerim. Ky takim u hap ditën e enjte më 9 nëntor në Tiranë nga Komisioneri për Zgjerim Johaness Hahn. Në hapjen e këtij takimi foli edhe Kryeministri […]

Valbonë, aktivistët protestuan dy ditë kundër ndërtimit të hidrocentraleve

Valbonë, aktivistët protestuan dy ditë kundër ndërtimit të hidrocentraleve

Global Voices – Dhjetra aktivistë e banorë të Tropojës zhvilluan një aksion-protestë më 10 dhe 11 nëntor kundër ndërtimit të hidrocentraleve në Parkun Kombëtar të Luginës së Valbonës. Protesta ishte në përgjigje të vendimit të gjykatës administrative të Tiranës që hodhi poshtë padinë e paraqitur nga banorët e Valbonës. Banorët kërkonin shfyqizimin e kontratës, që […]

Task Forca — goditje propagandistike apo grusht shteti?

Task Forca — goditje propagandistike apo grusht shteti?

Në një paraqitje publike nga Ministria e Brendshme të aksionit të quajtur Forca e Ligjit, qeveria lajmëroi nxitimthi krijim e një Task Force kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Ajo do të veprojë pranë Ministrisë së Brendshme, duke koordinuar institucione të ndryshme shtetërore (prokurorinë e krimeve të rënda, shërbimet sekrete, Ministrinë e Financave, Ministrinë e […]

Të paprekshmit: Po Romana ku ishte?

Të paprekshmit: Po Romana ku ishte?

Ndoshta Romana Vlahutin ka vendosur të kërkojë azil politik në Shqipëri. Ose ndoshta ka vendosur të provojë karrierën politike në vendin tonë, që deri më tani i ka dhënë mundësi të heqë mënjanë ndonjë kursim për shkak të pagës së majme të cilën do ta kishte të pamundur ta fitonte duke punuar. Ose ndoshta është […]

Një përvjetor që nuk e tronditi botën

Një përvjetor që nuk e tronditi botën

7 nëntori, në mos të gjithëve, të paktën brezit tim, i kujton një datë apo ngjarje tepër të rëndësishme, Revolucionin Socialist të Tetorit, të 1917-ës, kur për herë të parë në histori, në krye të Rusisë, deri atëhere e njohur si “cariste”, u vendos një sistem apo pushtet, krejt ndryshe nga të tjerët, sistemi apo […]

1 2 3 69