Aeroporti i Vlorës mund të ndërtohet në zonë të mbrojtur, kundërshton Shoqata e Mjedisit

Aeroporti i Vlorës mund të ndërtohet në zonë të mbrojtur, kundërshton Shoqata e Mjedisit

Shoqata për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri ka kundërshtuar sot vendimin e Qeverisë Rama për ndërtimin e aeroportit në Vlorë, në zonën Akërni, pjesë e zonës së mbrojtur Vjosë-Nartë. “Ndërtimi i një aeroporti të ri, është padyshim një lajm i përgëzueshëm dhe i mirëpritur për shumicën e publikut, megjithatë vendndodhja e propozuar […]

Rrjeti i organizatave të artit: Buxheti nga shteti qesharak, duhet transparencë dhe bashkëpunim

Rrjeti i organizatave të artit: Buxheti nga shteti qesharak, duhet transparencë dhe bashkëpunim

Skena e Pavarur Kulturore, rrjeti më aktiv i organizatave jofitimprurëse që kanë në fokus artin dhe kulturën, ngre shqetësimin për situatën alarmante ku ndodhet arti dhe kultura në Shqipëri. SPK shprehet se Shqipëria ka buxhetin më të ulët për artin dhe kulturën në gjithë Evropën dhe se i gjithë procesi i hartimit dhe miratimit të […]

Mosmarrëveshja për emrin, Maqedonia dhe Greqia drejt zgjidhjes

Mosmarrëveshja për emrin, Maqedonia dhe Greqia drejt zgjidhjes

Duket se mosmarrëveshja 25-vjeçare mes Greqisë dhe Maqedonisë për emrin e kësaj të fundit po shkon drejt zgjidhjes. Ndërmjetësi në bisedimet mes Greqisë dhe Maqedonisë Matthew Nimetz, përfaqësues i OKB-së, deklaroi se bisedimet mes dy vendeve “janë shpresëdhënëse” dhe se është hartuar një listë me disa propozime konkrete për emrin e Maqedonisë. Media maqedonase MKD […]

Gjykata Kushtetuese lë në duart e familjes së Kryeministrit kontrollin e lojërave të fatit

Gjykata Kushtetuese lë në duart e familjes së Kryeministrit kontrollin e lojërave të fatit

Kompani e lidhur me vëllain e Kryeministrit Rama do të monitorojë për 30 vitet e ardhshme biznesin e lojërave të fatit. Koncesioni i monitroimti elektronik do t’i mbetet kompanisë MC Networking shpk, në pronësi të Endri Meksit. Meksi është ortak dhe bashkëadministrator me vëllain e Kryeministrit Rama, Olsi Rama tek shoqëria PEGASUS COMMUNICATIONS shpk. Gjykata Kushtetuese […]

Edi Rama sfidon Gjykatën e Strasburgut

Edi Rama sfidon Gjykatën e Strasburgut

“Do ta bëja [shkatërrimin] një mijë herë, nëse do t’i kthehesha një mijë herë”. Ky është qëndrimi i Kryeministrit Rama në përgjigje të vendimit të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) në Strasburg—sipas të cilit qeveria shqiptare duhet t’i paguajë 13 milionë euro dëmshpërblim pronarëve të kompleksit Jon në Vlorë, që u shkatërrua […]

Rama njofton ndërtimin e aeroportit të Vlorës pa tender

Rama njofton ndërtimin e aeroportit të Vlorës pa tender

Kryeministri Rama njoftoi sot, përmes një postimi në Facebook, se qeveria mori një “kërksesë zyrtare” për ndërtimin e aeroportit të Vlorës. Kryeministri gjithashtu njoftoi se punimet do të fillojë në qershor të këtij viti. Sipas OraNews, Ministria e Infrastrukturës dhe Energjetikës konfirmoi sot se “oferta është paraqitur nga një konsorcium i tre kompanive ndër më […]

1 2 3 344