Aeroporti i Vlorës mund të ndërtohet në zonë të mbrojtur, kundërshton Shoqata e Mjedisit

Aeroporti i Vlorës mund të ndërtohet në zonë të mbrojtur, kundërshton Shoqata e Mjedisit

Shoqata për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri ka kundërshtuar sot vendimin e Qeverisë Rama për ndërtimin e aeroportit në Vlorë, në zonën Akërni, pjesë e zonës së mbrojtur Vjosë-Nartë. “Ndërtimi i një aeroporti të ri, është padyshim një lajm i përgëzueshëm dhe i mirëpritur për shumicën e publikut, megjithatë vendndodhja e propozuar […]

Rrjeti i organizatave të artit: Buxheti nga shteti qesharak, duhet transparencë dhe bashkëpunim

Rrjeti i organizatave të artit: Buxheti nga shteti qesharak, duhet transparencë dhe bashkëpunim

Skena e Pavarur Kulturore, rrjeti më aktiv i organizatave jofitimprurëse që kanë në fokus artin dhe kulturën, ngre shqetësimin për situatën alarmante ku ndodhet arti dhe kultura në Shqipëri. SPK shprehet se Shqipëria ka buxhetin më të ulët për artin dhe kulturën në gjithë Evropën dhe se i gjithë procesi i hartimit dhe miratimit të […]

PPP-ja që fundos Rilindjen Urbane

PPP-ja që fundos Rilindjen Urbane

Dje Këshilli Bashkiak i Lezhës miratoi koncesionin për administrimin e parkingut për makina dhe autobuzët e turistëve tek Sheshi Gjergj Skenderbej. Sheshi Skenderbej në Lezhë ka qënë ndër projektet e para të Rilindjes urbane. Sipas projekti u rregullua sheshi, lulishtja përballë Varrit të Skenderbeut, lulishtja përrreth lapidarit, rruga nga Lapidari drejt Lumit Drin dhe në […]

Edi Rama sfidon Gjykatën e Strasburgut

Edi Rama sfidon Gjykatën e Strasburgut

“Do ta bëja [shkatërrimin] një mijë herë, nëse do t’i kthehesha një mijë herë”. Ky është qëndrimi i Kryeministrit Rama në përgjigje të vendimit të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) në Strasburg—sipas të cilit qeveria shqiptare duhet t’i paguajë 13 milionë euro dëmshpërblim pronarëve të kompleksit Jon në Vlorë, që u shkatërrua […]

Rikthehet diskutimi për përdorimin e qumështit pluhur në produktet ushqimore

Rikthehet diskutimi për përdorimin e qumështit pluhur në produktet ushqimore

Lajmi i skandalit së qumështit pluhur të infektuar me salmonelë për të sapolindur, ka rindezur vëmendjen mbi përdorimin e qumështit pluhur në prodhimin e produkteve ushqimore, në veçanti tek produktet për të sapolindurit. Qumështi pluhur prodhohet nga dehidratimi i qumështit — hiqet uji i cili përbën 90 për qind të qumështit, sipas një procedure të […]

Shqipëria asnjë përmirësim në renditjen e Freedom House për lirinë

Shqipëria asnjë përmirësim në renditjen e Freedom House për lirinë

Për të tretin vit radhazi, pa asnjë përmirësim, raporti i Freedom House e vlerëson Shqipërinë si vend pjesërisht të lirë. Raporti vëzhgon të drejtat politike, liritë civile dhe shkallën e lirisë në përgjithësi. Në të tre këto tregues Shqipëria është vleresuar me 3 pikë, në një sistem vlerësimi nga 1 në 7, ku 1-shi tregon […]

Alarm në të gjithë botën: Qumështi pluhur për të sapolindurit me salmonelë

Alarm në të gjithë botën: Qumështi pluhur për të sapolindurit me salmonelë

Nëse përdorni qumësht pluhur për fëmijët e sapolindur, do të bënit mirë t’i kushtonit kujdes lajmeve të fundit në Francë. Drejtësia franceze po heton mbi 35 rastet e fëmijëve të prekur nga salmonela përmes qumështit artificial të prodhuar nga kompania franceze Lactalis për marka të ndryshme. Sipas të përjavshmes Le Point, kompania franceze e prodhimit […]

1 2 3 41