Strehimi Social — Për çfarë na duhen strategjitë 10 vjeçare?

Strehimi Social — Për çfarë na duhen strategjitë 10 vjeçare?

Në vitin 2013, sipas të dhënave vetëm 20 për qind e atyre që aplikonin për kredi të buta përfitonin dhe vetëm 16 për qind e aplikuesve për bonuse qeraje.  Kjo, pa marrë parasysh numrin real të familjeve në nevojë për strehim social, që sot llogaritet të jetë rreth 70 mijë. Për këtë arsye, qeveria e sapozgjedhur […]

Buxheti 2018: shpërfillja e jashtëzakonshme e arsimit

Buxheti 2018: shpërfillja e jashtëzakonshme e arsimit

Arsimi vazhdon të mbetet një prioritet i ulët për qeverinë dhe i keqfinancuar në krahasim me vendet e tjera,  jo vetëm vendet e zhvilluara por edhe ato pak të zhvilluara. Shpenzimet qeveritare, shpenzimet e buxhetit të shtetit, të parashikuara për vitin 2018 për arsimin janë rreth 38,4 miliardë lekë, afërsisht 286 milionë euro. Ky buxhet […]

Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Vazhdon betonizimi klientelist i Tiranës, miratohen tre kulla në qendër të qytetit

Në heshtje të plotë dhe mungesë transparence, pa asnjë dokument të botuar në faqen e vet zyrtare (e pa rifreskuar që nga korriku), Këshilli Kombëtar i Territorit (KKT) i kryesuar nga Kryeministri Rama, miratoi të premten ndërtimin e një tjetër grupi kullash në qendër të Tiranës, nga studiot e arkitekturës dhe firmat e ndërtimit të […]

Keqmenaxhimi nga qeveria dhe BE shkaktojnë vonesa në ndërtimin e rrjetit të Ujësjellës-Kanalizimeve në Shëngjin

Keqmenaxhimi nga qeveria dhe BE shkaktojnë vonesa në ndërtimin e rrjetit të Ujësjellës-Kanalizimeve në Shëngjin

Në shtator, Exit.al raportoi mbi projektin e financuar nga BE për ndërtimin e Rrjetit të Kanalizimeve të ujrave të zeza në Vlorë, Ksamil, Kavajë dhe Shëngjin, filluar në vitin 2011, por të përfunduar vetëm më vitin 2016. Dokumentat e bëra publike për Exit.al nga Komisioni Evropian nxorën në pah se projekti kishte pasur shumë vonesa, […]

Doing Business 2018: Përkeqësohet klima e të bërit biznes në Shqipëri – Exit shpjegon

Doing Business 2018: Përkeqësohet klima e të bërit biznes në Shqipëri – Exit shpjegon

Klima e të bërit biznes në Shqipëri është përkeqësuar ndjeshëm krahasuar me një vit më parë. Përfundimi del nga raporti i përvitshëm i Bankës Botërore “Doing Business 2018”,  që ka vlerësuar faktorёt qё lehtёsojnё ose pengojnё biznesin nё 190 vende tё botёs pёr periudhën Qershor 2016–Qershor 2017. Shqipëria renditet këtë vit në vend të 65-të […]

Pse u vlerësua keq Universiteti i Tiranës në vlerësimin e akreditimit

Pse u vlerësua keq Universiteti i Tiranës në vlerësimin e akreditimit

Më 21 shtator, Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ASCAL, më parë APAAL) vendosi të zgjasë akreditimin e Universitetit të Tiranës për vetëm një vit (nga një maksimum i mundshëm prej gjashtë vitesh). Vendimi u bazua në raportin për akreditimit të hartuar nga kompania e akreditimit në Mbretërinë e Bashkuar  “Quality Assurance […]

Sa transparente me qytetarët është në të vërtetë Bashkia Tiranë?

Sa transparente me qytetarët është në të vërtetë Bashkia Tiranë?

Para pak javësh ka bërë bujë lajmi se Bashkia e Tiranës ka fituar çmimin e trasparencës, pas një raporti të përpiluar mbi zbatimin e Ligjit për të Drejtën e Informimit nga Qendra për Çështjet e Informimit Publik, mbështetur nga Fondacioni Olof Palme dhe qeveria suedeze. Raporti hapet me një vështrim të kuadrit ligjor, ndër vite, […]

Rasti Tahiri do jetë hera e dytë që Kuvendi rrëzon prokurorinë – lista e 26 deputetëve të hetuar në vite

Rasti Tahiri do jetë hera e dytë që Kuvendi rrëzon prokurorinë – lista e 26 deputetëve të hetuar në vite

(Exit.al) — Ditën e mërkurë, Kuvendi do të votojë për kërkesën e prokurorisë për lejimin e arrestimit, kufizimit të lirisë dhe kontrollit të pasurive të ish-ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri, i akuzuar për veprat penale të “trafikut të lëndëve narkotike”, kryer në bashkëpunim me grup të strukturuar kriminal dhe “korrupsionit pasiv të zyrtarë të lartë shtetërore […]

Përgjimet e dosjes Habilaj hedhin dritë mbi “keqfunksionimin” e radarëve detarë

Përgjimet e dosjes Habilaj hedhin dritë mbi “keqfunksionimin” e radarëve detarë

Jo vetëm ish-Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ka qënë i përfshirë në përgjimet e dosjes Habilaj e përpiluar nga policia italiane. Përgjimet e bisedave hedhin dritë edhe mbi “keqfunksionimin” e mistershëm të sistemit të radarëve detarë të përdorura nga Qendra Ndërinstitucionale e Operacioneve Detare (QNOD), e cila është nën përgjegjësinë e Ministrisë së Mbrojtjes dhe […]

1 2 3 15