Komiteti Shqiptar i Helsinkit denoncon “listën e zezë” të Ramës

Komiteti Shqiptar i Helsinkit denoncon “listën e zezë” të Ramës

Në përgjigje të publikimit të “listës së zezë” të rreth 100 zyrtarëve publikë të Kryeministrit Edi Rama, ka reaguar Erida Skëndaj, drejtore e Komiteti Shqiptar të Helsinkit, organizata më e vjetër e të drejtave të njeriut në Shqipëri.

Me anë të një deklarate ajo u shpreh:

“Publikimi në faqet e internetit ose në forma të tjera publike të të dhënave lidhur me këta persona, të cilat mund të jenë nëpunës civilë, specialistë të thjeshtë ose funksionarë në këto institucione, nuk janë vetëm ilegale, por gjithashtu mund të krijojnë shqetësime të panevojshme.”

Është përgjegjësi e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale për të nisur një hetim, për të dhënë rekomandime dhe për të vendosur sanksione e nevojshme ndaj këtij veprimi.Lini një koment

2 Komente për "Komiteti Shqiptar i Helsinkit denoncon “listën e zezë” të Ramës"

avatar
trackback

[…] publikë dhe zyrtarëve të akuzuar për “sjellje negative” ndaj qytetarëve. Denoncimi nga opozita dhe organizatat e të drejtave civile ishte i menjëhershëm, ndërsa kryeministri Rama […]

trackback

[…] përpjekje për “rivitalizim” morën formën e veprimeve kapriçoze të shkarkimit, turpërimit publik të zyrtarëve, formave të paligjshme të vetingut, dhe hapjes së një faqeje në […]

wpDiscuz