Shtetet e Ballkanit Perëndimor drejt krijimit të një zonë ekonomike

Shtetet e Ballkanit Perëndimor drejt krijimit të një zonë ekonomike

Vendet e Ballkanit Perëndimor, Shqipëria, Bosnja, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia po planifikojnë fillimin e një projekti për të formuar një zonë ekonomike rajonale, e cila do të krijonte një treg të vetëm për rreth 20 milionë banorësh. Lajmi bëhet i ditur nga Reuters.

Sipas zëvendëspresidentit të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) Pierre Heilbronn, Banka do të mbështesë iniciativën, në të cilën tashmë ka investuar 10 miliardë euro gjatë viteve të fundit.

Zona ekonomike e Ballkanit Perëndimor parashikon heqjen e barrierave tregtare midis vendeve individuale dhe harmonizimin e kuadrit ligjor, si dhe përputhjen me legjislacionin e BE-së.Lini një koment

2 Komente për "Shtetet e Ballkanit Perëndimor drejt krijimit të një zonë ekonomike"

avatar
arben
Guest

A ka ndonjë ekonomist me gen shqiptar i cili mund të evidentojë ndonjë përfitim të shqiptarëve që jetojnë në këtë rajon?!

trackback

[…] gazetën The Wall Street Journal, ka folur për Samitin e Triestes dhe mundësinë e krijimit të një tregu të përbashkët të vendeve të Ballkanit. Ndër të tjera Kryeministri Rama […]

wpDiscuz