Çfarë pritet të ndodhë pas marrëveshjes Rama-Basha

Çfarë pritet të ndodhë pas marrëveshjes Rama-Basha

Pas arritjes së marrëveshjes ndërmjet Kryeministrit Edi Rama dhe Kryetarit të PD-së Lulzim Basha, ngjarjet që priten të ndodhin janë:

Propozimi i ministrave të rinj, Kryetarit të KQZ dhe Zëvendëskryeministrit nga opozita.

Kuvendi do të mblidhet për një seancë plenare ku do të vendoset:

Shkarkimi dhe emërimi i ministrave të rinj;

Plotësimi i Komisioneve të Vetingut me anëtarët e opozitës;

Ndryshime në Kodin Penal si kthimi i shitblerjes së votës në vepër korrupsioni;

Pasqyrimi i drejtë i fushatës në media;

Forcimi i kuadrit ligjor për financimin e partive politike.

Presidenti Nishani do të caktojë 25 qershorin datën e re të zgjedhjeve.

Partitë do të regjistrohen menjëherë në KQZ.

Deri më 26 maj, partitë do të dorëzojnë listat shumëemërore me kandidatët për deputet.

KQZ do të verifikojë kandidatët për deputet të opozitës.Lini një koment

Bëj koment i pari!

avatar
wpDiscuz