Brenda një viti, 35 mijë shqiptarë pajisen me pasaportë italiane

Brenda një viti, 35 mijë shqiptarë pajisen me pasaportë italiane

Sipas raportit të Eurostat, gjatë vitit 2015, 83 mijë shqiptarë morrën nënshtetësinë e një vendi të BE-së. Nga këto 35 mijë morrën nënshtetësi italiane dhe 48 mijë nënshtetësinë e një vendi tjetër të BE-së.

Nga viti 2006 deri në vitin 2015, rreth 100 mijë shqiptarë kanë marrë nënshtetësinë italiane.

Këto të dhena e rendisin Italinë në vendin e parë në BE për numrin e pasaportave të lëshuara për qytetarët e huaj. Nga viti 2006 deri në vitin 2015 rreth 790 mijë qytetarë të huajë janë pajisur me pasaportë italiane.Lini një koment

Bëj koment i pari!

avatar
wpDiscuz