FMN nuk ndryshon parashikimet, 3,7 % rritja ekonomike e Shqipërisë në 2017

FMN nuk ndryshon parashikimet, 3,7 % rritja ekonomike e Shqipërisë në 2017
(FILES) This April 5, 2007 file photo shows the International Monetary Fund logo on Pennsylvania Avenue in Washington, DC. The International Monetary Fund on July 23, 2014 lowered its US economic growth forecast for 2014 after severe winter weather in the first quarter delivered a sharp contraction. The IMF projected that the world's largest economy would grow a "disappointing" 1.7 percent this year, after a 1.9 percent expansion in 2013. The forecast marked another downgrade from the IMF, which estimated US growth of 2.0 percent for the year in mid-June, down from a 2.8 percent estimate in April. AFP PHOTO / Tim SLOAN / FILESTIM SLOAN/AFP/Getty Images

Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikon se rritja ekonomike e Shqipërisë për vitin 2017 do të jetë 3,7 për qind.

Në raportin e përvitshëm “Panorama Ekonomike Globale – Prill 2017”, parashikimet e FMN-së për Shqipërinë nuk kanë ndryshuar nga viti i kaluar.

Për vitin 2018 dhe 2022, FMN parashikon një rritje ekonomike prej 4,1 për qind.

Parashikimet e FMN-së duken më optimiste se ato të Komisionit Evropian dhe Bankës Botërore. Këto dy institucione kanë parashikuar se rritja ekonomike e Shqipërisë për vitet 2017-2018 do të jetë 3,5 për qind.

Ndërkohë parashikimet e Qeverisë Rama janë më të larta edhe se ato të Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Kështu, për vitin 2017, qeveria parashikon rritje ekonomike prej 3,8 për qind, ndërsa për në vitin 2018 4,5 për qind.Lini një koment

Bëj koment i pari!

avatar
wpDiscuz