Kryebashkiaku i Roterdamit vjen në Shqipëri për emigracionin e paligjshëm

Kryebashkiaku i Roterdamit vjen në Shqipëri për emigracionin e paligjshëm
Cadrat e emigranteve shqiptare ne Dieppe

E përditshmja holandeze De Telegraaf raporton se Ahmed Rrethaleb, kryebashkiaku i Roterdamit, do të udhëtojë në Shqipëri për të trajtuar çështjen e migracionit të paligjshëm, edhe pse ai ishte i vetëdijshëm se mes politikanëve shqiptarë ka pak interes për këtë problem.

Një numër i madh emigrantësh shqiptarë, kryesisht të rinj, përpiqen të kalojnë nga disa porte përgjatë bregut të Evropës Perëndimore, duke përfshirë Roterdamin, për të përfunduar në Britaninë e Madhe, ku kërkojnë azil ose punojnë në të zezë.

Në vitin 2016 shqiptarët ishin grupi më i madh i azilkërkuesve në Bashkimin Evropian pas sirianëve. Sipas një raporti të Amnesty International, mbi 20,000 shqiptarë kërkuan azil vitin e kaluar.

Disa vende evropiane, si Italia dhe Britania e Madhe, prej vitesh, po luftojnë me një numër të madh të të miturve të pashoqëruar nga Shqipëria, të cilët shpesh bien pre e trafikimit dhe abuzimit.

Sipas gazetarit holandez shqiptar Vincent Triest, qeveria shqiptare vazhdimisht ka refuzuar të trajtojë çështjen e emigracionit.Lini një koment

Bëj koment i pari!

avatar
wpDiscuz