Gjykata e Lartë i jep të drejtë kreut të ILDKPKI-së

Gjykata e Lartë i jep të drejtë kreut të ILDKPKI-së
Kryetari i ILDKPKI Shkëlqim Ganaj dhe Kryeprokurori Adriatik Llalla

Gjykata e Lartë rrëzoi sot kërkesën e Prokurorisë së Përgjithshme për sekuestrimin e dosjeve të ILDKPKI-së mbi hetimet për deklaratat e pasurisë të zyrtarë të lartë të akuzuar për konflikt interesi.

Në 7 nëntor prokurorët e Prokurorisë së Përgjithshme sekuestruan të gjitha dosjet që përmbanin deklarimet e pasurisë së zyrtarëve të lartë, për periudhën gjatë të cilës Shkëlqim Ganaj u emëruar kryetar. ILDKPKI pas këtij vendimi e paditi prokurorinë në gjykatë.

Vendimi i prokurorisë për sekuestrimin e këtyre dosjeve u vlerësua si i paligjshëm në treja shkallët e gjykimit.

Prokuroria e akuzon kryeun e ILDKPKI për mos hetim të asnjë zyrtari të lartë si Rakip Suli, Valentina Leskaj dhe ish deputetit Koço Kokëdhima – pavarësisht akuzave të shumta publike kundër këtyre deputetëve.

 

 Lini një koment

Bëj koment i pari!

avatar
wpDiscuz